17 Lut Brak komentarzy admin Odchudzanie , , ,

Grillowane nie zawsze musi znaczyć mięsne party. Kaszanki, kiełbaski, boczek i karczek – zazwyczaj to przychodzi na myśl jako pierwsze w związku z grillem. Na szczęście propagatorzy zdrowego stylu życia, wegetarianie i ludzie nie spożywający posiłków z mięsa także mogą stworzyć przepyszne dania z grilla. Idealną alternatywą dla często przygotowywanych dań rzucanych na ruszt stanowią grillowane szparagi. Brzmi niesztampowo, a smakuje nieziemsko! Ich subtelny smak na pewno przypadnie do gustu amatorom nowych smaków, także i mięsożercy na pewno chętnie skosztują nowości, która może być doskonałym uzupełnieniem dania głównego. Do szparag z grilla pasują między innymi różnego rodzaju sałatki, przykładowo: klasyczna sałatka jarzynowa albo z sezonowych warzyw, z dodatkiem szpinaku, oliwek i pomidorów. Każdy odnajdzie coś, co zadowoli gust smakowy. Skończyła się era sztampowych imprez grillowych, gdzie kiełbaski święciły triumfy popularności. W każdym razie, grill bez grilla również jest popularny, wystarczy posiadanie możliwości grillowania w piekarniku lub grill gazowy i smakowite, zdrowe jedzenie jest w zasięgu ręki o każdej porze roku. Sezon grillowy może trwać cały rok a zdrowe jedzenie może być niezapomnianą przygodą zarówno od strony technicznej, związanej z przygotowaniami, jak i od strony smakowej, związanej z konsumpcją. Świetne samopoczucie na 100% gwarantowane po takiej dawce witamin. Czas udać się na zakupy po szparagi i produkty sałatkowe – sezon zdrowego jedzenia trwa cały rok!